Afbeelding
Foto: Spirit

Spirit breidt uit naar het Gooi en zoekt hier pleegouders

Algemeen

BUSSUM - Spirit Jeugd & Opvoedhulp begeleidt zo'n 1.500 pleeggezinnen. Sinds begin 2017 is het werkgebied uitgebreid naar de Gooi en Vechtstreek. Voor kinderen uit die buurt die tijdelijk of langer niet thuis kunnen wonen, worden pleeggezinnen gezocht.

"In principe kan iedereen pleegouder worden", zegt Maaike Maas van Spirit. Ze wil graag van wat misverstanden af: "Sommige mensen denken dat je getrouwd moet zijn, een groot huis moet hebben en doordeweeks altijd thuis moet zijn. Dat is niet zo. Alleenstaanden en homoseksuelen zijn bijvoorbeeld ook zeer welkom. Waar het om gaat is dat je iets wilt betekenen voor een kind en dat je het stabiliteit kunt bieden."

Spirit zoekt nu dus ook pleeggezinnen. Om kinderen goed te kunnen matchen is een groot bestand nodig. Potentiële pleegouders kunnen aangeven welke vorm van pleegzorg zij willen bieden (kort, lang, weekend, crisis) en kunnen daarnaast ook voorkeuren aangeven, zoals een leeftijdscategorie. Maas: "Maar wij kijken vooral naar wat een kind nodig heeft. Het ene kind gedijt beter in een gezin met jonge kinderen, terwijl een ander kind pas tot rust komt in een huis waar geen andere kinderen (meer) wonen. Het ene kind is gebaat bij een plek dicht bij huis zodat hij/zij zijn biologische ouders kan blijven zien, terwijl voor een ander kind een anonieme plaatsing verder weg beter kan zijn." Kortom, een groter aanbod is belangrijk.

Aanmelden
Wie interesse heeft, kan zich via spirit.nl aanmelden voor een vrijblijvende informatiebijeenkomst. Spirit verzorgt naast de screening en bemiddeling ook begeleiding en (aanvullende) training.

Uit de krant