Afbeelding

WereldOuders en Metakids goede doelen Jazzfestival

Algemeen

BUSSUM - WereldOuders en Stichting Metakids zijn de goede doelen van het Rabobank Goois Jazzfestival 2012. Dat wordt zaterdag 10 maart 2012 gehouden in theater Spant!

Dit jaar wist het festival bijna tweeduizend bezoekers binnen te halen en was daarmee nagenoeg uitverkocht. De stichting Kiwanis, de organisator van het festival, had daardoor 30.000 euro te verdelen.

“Wij zijn ontzettend trots en blij dat WereldOuders beneficiant is van het Goois Jazz Festival”, aldus directeur Pauline Lemberger. "Dit betekent echt een verschil in het leven van voorheen kansarme kinderen." 

WereldOuders is actief in negen landen in Latijns-Amerika. Daar worden thuisloze kinderen opgenomen in familiehuizen en krijgen ze scholing, een beroepsopleiding en de mogelijkheid te gaan studeren.

Metakids zet zich in voor kinderen met een levensbedreigende stofwisselingsziekte. Omdat er veelal nog geen behandeling voor bestaat, ontwikkelen veel kinderen zware lichamelijke en geestelijke beperkingen. Meer dan de helft overlijdt voor de achttiende verjaardag.

Uit de krant