Afbeelding

Raadsfractie D66 wil even stop op reclamebelasting

Algemeen

BUSSUM – De gemeenteraadsfractie van D66 wil de zogenoemde reclamebelasting voor ondernemers in 2012 bevriezen. Zo moet een moment worden gecreeerd om toe te kunnen komen aan een uitvoerige evaluatie van de heffing.

De inkomsten daarvan worden via een speciaal fonds gebruikt om de gehele Bussumse winkelstand te promoten en met activiteiten in winkelstraten aantrekkelijker te maken. Of faciliteiten uit te bekostigen zoals de feestverlichting. 

De reclamebelasting is echter een gevoelig onderwerp en in ondernemerskringen bestaat er, mild gesteld, geen onverdeeld enthousiasme over. Daarnaast meent D66 dat er betere alternatieven zijn.

“Het tijd voor bezinning en evaluatie”, zo stellen de democraten die morgen daarom een initiatiefvoorstel indienen tijdens de gemeenteraadsverdering, met in elk geval de steun van eenmansfractie Bussums Bloei. In hoeverre een meerderheid van de raad te porren is voor het idee, moet nog blijken. 

D66 stelt voor om in 2012 een en ander uitvoerig te evalueren en/of onderzoeken. Zo zouden de doelstellingen moeten worden verduidelijkt of ingeperkt. En is de fractie benieuwd hoe het precies staat met het draagvlak bij de ondernemers voor deze heffing.

Uit de krant