Paul Barneveld (VVD)
Paul Barneveld (VVD)

"Lokale economie voor lange termijn versterken"

Algemeen Centrumvisie

BUSSUM - Kwalitatief hoogwaardige retail in een kwalitatief hoogwaardig gebied. Dat is de inzet van wethouder Paul Barneveld om in het centrum tot een sterkere en competitieve winkelstand te komen.

De urgentie is hoog, vanwege het slechte eonomische klimaat en, concreter nog, de leegstand van winkelpanden. Toch stelt de wethouder: "Wat we nu vooral niet moeten doen is om heel reactief te proberen met kleine ingrepen even snel iets te repareren. Want die werken in het beste geval misschien heel even voor de korte termijn, maar dat is het dan. Het klinkt misschien niet zo logisch, maar juist nu moeten er de tijd voor nemen om Bussum stevig op de kaart te krijgen; en net zo belangrijker, daar te houden."

De veelbesproken Centrumvisie is de basis. Daarin komen alle afzonderlijke elementen samen die bepalend zijn voor de kracht van de lokale economie. Deze wordt begin volgend jaar tijdens een extra inspraakbijeenkomst nogmaals doorgenomen met de inwoners van Bussum. Daarna kan de gemeenteraad er een klap op geven.

Barneveld zit ondertussen niet stil. Samen met de Bussumse Ondernemers Vereniging (BOV) werkt hij aan een betere concentratie van winkels in het centrum.

Lees alles in BussumsNieuws van 07 december...

Uit de krant